به املاک 118 خوش آمدید !
فروش تعدادمحدود ازمغازه های مجتمع تجاری اطلس اردبیل بصورت دست اول
بابهترین شرایط وقیمت آخرین فرصت سرمایه گذاری

ورود به دوران پیش‌رونق مسکن

۳ شاخص تحرک در بازار مسکن | جهش قیمت مسکن منتفی است

اقتصاد > مسکن - تحلیلگران معتقدند در 6 ماه نخست امسال دوران پیش‌رونق مسکن را تجربه خواهیم کرد و در نیمه دوم سال به دوره رونق با شیب صعودی تا پایان امسال می‌رسیم.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نظر می‌رسد کم‌کم بازار مسکن در حال تکان‌خوردن است و از خواب عمیق چند ساله رکودی خارج خواهد شد. گزارش‌ها نیز موید این موضوع است که بازار مسکن نخستین تحرکات پیش‌رونق را سپری کرده و گفته می‌شود افزایش تمایل به خرید واحدهای قدیمی‌ساز، نزدیک شدن توان متقاضیان واحدهای متوسط و کوچک‌متراژ به قیمت مسکن و جا ماندن قیمت مسکن از نرخ تورم، از شاخص‌های سه‌گانه تحرک در بازار مسکن هستند.

آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که در اردیبهشت امسال تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 16.4 هزار واحد مسکونی رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل 6.4 درصد افزایش نشان می‌دهد. بنا به این گزارش، رشد معاملات اغلب در آپارتمان‌های تا 5 سال ساخت اتفاق افتاده؛ به طوری که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۴۷.۶ درصدی، بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند. البته این سهم در مقایسه با اردیبهشت ماه سال قبل ۴.۴ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل، به سهم واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.

با استناد به این گزارش، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در تازه‌ترین اظهارنظر خود، عنوان کرده است که «اگر شما همین امروز هم به مطبوعات مراجعه کنید، می‌بینید ما در آستانه یک رشد در بخش مسکن هستیم.» البته عباس آخوندی معتقد است که «این رشد، به معنای افزایش قیمت نخواهد بود.»

این در شرایطی است که بنا به گزارش‌های رسمی دولت، طی سال‌های اخیر همواره ارزش افزوده بخش ساختمان منفی بوده است. براساس گزارش بانک مرکزی، ارزش افزوده بخش ساختمان در سال 1391 منفی 3.2 درصد، سال 1392 منفی 9.2 درصد، سال 1393 منفی 0.9 درصد، سال 1394 منفی 17 درصد و سه ماهه سوم سال 1395 منفی 25.4 درصد بوده است.

طی همین مدت، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید مناطق شهری نیز منفی بوده است؛ به‌طوری که در سال 1391 حدود 54.7 درصد سرمایه‌گذاری در ساختمان‌های جدید توسط بخش خصوصی انجام می‌شد، اما این میزان در سال 1394 به منفی 13.5 درصد کاهش یافت. آمار سه ماهه سوم سال 1395 نیز بیانگر آن است که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید مناطق شهری منفی 7.9 درصد بوده است.

اما با این حال، به نظر می‌رسد که بازار مسکن تغییر رفتار داده و به سمت دوران پیش‌رونق در حرکت است؛ اگرچه در نظرسنجی‌ای که خبرآنلاین برگزار کرد، کاربران خبرآنلاین ترجیح می‌دادند که مسکن راکد بماند؛ چراکه اعتقاد داشتند در شرایط رکودی با توجه به این قیمت‌ها ثابت مانده و حتی در برخی موارد کاهش یافته، امکان بهتری برای خرید خانه دارند.

اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند که جهش قیمت در شرایطی که هنوز نرخ رشد قیمت مسکن ۳.۹ درصد نسبت به تورم نقطه به نقطه کمتر است و با توجه به رشد تدریجی معاملات، بعید به نظر می رسد. بر این اساس، احتمال ایجاد سونامی که برخی فعالان سمت عرضه مسکن قصد دارند به این بازار القا کنند، نزدیک به صفر است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد از ابتدای امسال تاکنون،‌ نرخ بازدهی خرید ملک در تهران‌ تقریبا صفر بوده است. این در حالی است که سپرده‌گذاران بانکی طی این دو ماه، در بانک‌هایی که 22 درصد سود پرداخت می‌کنند، حدود 3.6 درصد بازدهی سپرده‌گذاری کسب کرده‌اند.

به این ترتیب، کارشناسان برآورد می‌کنند که نیمه دوم امسال، خروج غیرتورمی مسکن از رکود ۴.۵ ساله کلید می خورد، بنابراین زمان فعلی می‌تواند فرصت مناسبی برای ورود خریداران مصرفی به بازار مسکن باشد.

بنا به گفته حسام عقبایی، رییس اتحادیه مشاوران املاک، در 6 ماه نخست امسال دوران پیش‌رونق مسکن را تجربه خواهیم کرد و در نیمه دوم سال به دوره رونق با شیب صعودی تا پایان امسال می‌رسیم.

به اعتقاد وی، امسال سونامی و جهش قیمت را پیش‌بینی نمی‌کنیم، اما در حد تورم افزایش قیمت خواهیم داشت.

در حال حاضر وابستگی بیش از 100 صنعت کشور به بخش مسکن سبب شده است تا ايجاد رونق در اين بخش تاثير به‌سزايی در رونق ديگر بخش‌های اقتصادی داشته باشد، که در نهايت منجر به رونق در صنايع وابسته نيز خواهد شد.

35225

ارسال شده در تاریخ 1396/3/11 ساعت 06:36 | تعداد بازدید : 1387

املاک 118